11 Haziran 2014 Çarşamba
İDEAL KİLOYA ULAŞABİLMEK VE SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN
İki öğün arasında 5 saat olmalıdır. Bu aralıkta su ve şekersiz çay tüketilebilir.
İki öğün arası 5 saat boyunca nohut tanesi kadar dahi olsa hiçbir şey yenmemelidir!!!
Yemek sırasında ve yemek sonrası 2 saat boyunca çok mecbur kalmadıkça su içilmemelidir.
Yemeğe mümkünse protein (et, balık, sakatat, peynir, kuru fasulye, nohut, mercimek) ile başlanmalıdır.
Akşam (en geç 18:30 itibariyle) yemek yenmemelidir.
Meyvelerin aç karnına tüketilmesi daha faydalıdır. Yemeklerden hemen önce tüketilebilir. Midenizi doldurarak tokluk hissi verir.
Çayınıza şeker katmayınız. Dilerseniz az miktarda hurma ve ya kuru meyveler ile tüketebilirsiniz.
Pirinç yerine bulgur pilavı tercih edilmelidir.
Rafine tuz yerine himalaya veya kaya tuzu az miktarda tüketilebilir.
Rafine yağlar tüketilmemelidir. Yağlardan zeytinyağı ve tereyağı tercih edilmelidir.
Günlük egzersiz yapınız. Her gün en az 500 adım yürümelisiniz.
Eğer canınız kızartma çektiyse; zeytinyağı kullanmak şartıyla az yağlı olarak buğulama şeklinde tüketilebilir.
Brokoli, ekmek, tahıllar ve süt ürünlerinden 21 gün uzak kalarak zayıflama sürecine yardımcı olabilirsiniz.
Eğer çok fazla kilo şikayetiniz yoksa idrar söktürücüler (yeşil sebzeler) kilo vermenize yardımcı olur. Yağlar; ter, idrar ve dışkı yoluyla atılır. Basen bölgesindeki yağlar idrar yoluyla atılırken, göbek bölgesindeki yağlar ise dışkı yoluyla atılır. Sindirim sisteminizi kayısı, sinameki, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu) gibi destek ürünleriyle güçlendirebilirsiniz.
. İki hayvansal gıda bir arada alınmamalıdır. Öğünler aşağıdaki gibi olmalıdır;
* Bir hayvansal gıda (Et, Balık, Tavuk) + Sebze
* Karbonhidrat (Mısır gevreği, tahıl ve ekmek çeşitleri, pirinç, arpa,yulaf, makarna, unlu mamuller, şeker) + Sebze
* Süt ve Süt Ürünleri + Sebze
* Süt ve Süt Ürünleri + Meyve
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder